iPad функции, които трябва да промените точно сега, за да защитите вашата поверителност

iOS е пълна с функции, които са направени, за да направят живота ви по-лесен. Например можете да настроите нещата, така че да виждате известията си от заключения екран. Това е полезна функция, но не само ще можете да видите информацията си, но и всички останали.

Това е само една от различните функции на вашето iOS устройство, която дава повече информация, отколкото бихте искали. Също така, идеята Safari да запазва паролите ви може да изпраща тръпки по гръбнака ви, но точно това може да се направи в момента. Открийте промените, които трябва да направите, за да защитите поверителността си.

Изключете известията за визуализация

Възможността да визуализирате вашите известия може да ви спести време. Можете да решите дали си струва да отключите вашето устройство с iOS или не. Освен ако не искате всеки, който минава, да вижда информацията ви, най-добре е да деактивирате тази функция. Просто отидете в Настройки> Touch ID & Passcode> Toggle Off notifications view .

Деактивирайте услугите за местоположение

Ако не ви харесва идеята, че вашето устройство с iOS (и кой знае кой друг) знае къде се намирате, забранете услугите за местоположение. Лесно можете да направите това, като отворите Настройки> Поверителност> Услуги за местоположение> изключване .

Намалете времето за автоматично заключване

Може да е неудобно да оставите таблетката за минута и след това да я отключите отново. Въпреки че отнема само няколко секунди, това е досадно. Може дори да решите да удължите времето за заключване колкото е възможно повече, за да избегнете това.

Колкото по-дълго време е необходимо, за да заключите устройството, толкова по-вероятно е някой да получи достъп веднага след като го поставите. Намалете вероятността някой да осъществи достъп до вашето устройство, като отидете в Настройки> Дисплей и яркост> Автоматично заключване . Колкото по-малко е времето за отключване на iOS устройството, толкова по-добре.

Изтриване на всички данни след 10 опита за влизане

Да се ​​надяваме, че никога няма да се наложи да преминете през това, но това се случва. Ако някога сте напуснали вашето iOS устройство или го загубите, това е функция, която искате да имате (само за всеки случай). Отидете в Настройки> Сензорно ID и парола> Изтриване на данни .

С тази функция можете да сте сигурни, че устройството ви ще бъде изтрито, ако паролата е въведена неправилно десет пъти. Тази функция ще ви спести от необходимостта от дистанционно изтриване на устройството ви, ако многократно се опитват да отключат устройството ви.

Избягвайте запазването на паролите си в Safari

Никога не е добра идея Safari да запазва паролите ви, особено ако техните пароли за сайтове като вашата банка и други подобни сайтове. Въпреки че никога не сте го настроили, трябва поне да погледнете само за да сте сигурни.

За да видите дали Safari запазва паролите ви, отидете в Настройки> Safari> Пароли . За да изтриете всички пароли, Safari може да е запазил докосване на бутона за редактиране в горния десен ъгъл.

Спрете да споделяте информация с Apple

С iOS 10.3, диагностиката и използването се превърнаха в Google Анализ. С Share iPad Analytics споделяте аналитични данни от вашия iPad с Apple. Споделете iCould Analytics ви позволява да споделяте данните си за използване от акаунта си в iCloud с Apple.

С превключването на Google Анализ за Share iPad ще видите и опция за споделяне на данни с програмисти на приложения. Ако това не искате да направите, отидете в Настройки> Поверителност> Google Анализ и се уверете, че всичко е изключено.

Премахване на приспособления от заключващия екран

Widgets е друг начин, по който може да разкриете твърде много информация. Освен ако не искате всички да знаят какви са вашите планове и предпочитания, изключете ги. Отидете в Настройки> Сензорен идентификатор и парола> Превключване на днешния изглед .

Автоматично изтриване на съобщенията

Има различни причини, поради които може да искате да изтриете стари съобщения. Може би, за да се отървете от всякакви нежелани доказателства или да запазите устройството ви с iOS чисти от нежелани боклуци. Отидете в Настройки> Съобщения> Запази съобщения> Изберете 30 дни .

Ограничете проследяването на рекламите

Някои потребители може да харесват да получават реклами, насочени към техните интереси. Ако не искате Apple да проследява какво ви харесва и не ви харесва, уверете се, че ограничавате проследяването на рекламите. Можете да направите това, като отворите Настройки> Поверителност> Реклама> Ограничаване на проследяването на реклами .

Активирайте и често променяйте паролата си

Ако никога не оставите някой друг да използва вашия iPad, може да се изкушите да не добавите дори парола. Докато имате бърз достъп до вашето устройство, това прави всеки около вас. За да разрешите парола, отидете в Настройки> Сензорно ID и парола . След като го настроите, следвайте същите стъпки, за да го промените, но този път изберете Промяна на парола.

заключение

Очевидно има по-забавни неща, които можете да направите на вашия iPad, отколкото да правите промени в промените в сигурността. Но ако искате да запазите информацията си безопасна, това са промени, които трябва да направите възможно най-скоро. Какви промени сте направили за вас на iOS устройството, за да запазите информацията си частна? Пуснете коментар и ме уведомете.