Как да изтриете или деактивирате вашия Apple ID

Благодарение на инструмента за данни и поверителност, изтриването на вашия Apple ID е по-лесно, отколкото преди. С този инструмент можете да изтеглите всичките си запазени данни с Apple, само в случай, че искате да имате копие, преди да се отървете от профила си.

Причините, поради които искате да изтриете Apple ID, могат да се различават, но се уверете, че сте потърсили решение на причината, може да има поправка. След като изтриете информацията си, дори Apple не може да я върне за вас.


Какво означава да изтриете вашия Apple ID

Преди да докоснете този бутон за изтриване, ето някои неща, които трябва да разгледате. Ако преминете през него, ще загубите достъп до информация, която няма да можете да възстановите. Все още можете да използвате устройството си с iOS, но с ограничения.

Нещата, до които ще загубите достъп, са в състояние да използват FaceTime и iMessage. Няма да загубите пълен достъп, тъй като все още можете да използвате тази функция на вашия iPhone.

Можете също така да се сбогувате с iTunes, App Store, вашите iCould данни, Apple Pay, iCloud, App Store и закупуването на iBooks. Списъкът не свършва дотук, тъй като ще загубите всички абонаменти, Apple News и Apple Music.

Уверете се, че използвате кредит, който имате в баланса си, защото след като изтриете профила, ще го загубите. Ако дължите пари, няма да можете да изтриете профила си, докато дължимият Ви баланс не бъде платен. Премахването на профила ви засяга и членовете на вашето семейство, ако споделяте с тях всички абонаменти. Няма да имат достъп до всичко, което сте използвали за споделяне с тях.

Също така е възможно да изтриете и акаунта на детето на Apple заедно с вашите. Трябва само да поискате това в същото време, когато искате да изтриете профила си. Вашето дете не може да изтрие сметката си, освен ако не дадете OK. Ако имате някакви поправки, те ще продължат да работят както обикновено.

Поддръжката на Apple все още може да ви помогне, след като сте изтрили профила си, но ако имате отворени случаи, те ще бъдат отменени, тъй като няма акаунт за работа.


Как да изтриете трайно вашия Apple ID

Надяваме се, че сте дали тази сериозна мисъл и сте сигурни, че искате да изтриете вашия Apple ID. За начало, трябва да отидете на privacy.apple.com.

Можете да получите достъп до тази страница или в iPad, Mac или iPhone. След като влезете, натиснете опцията за изтриване на профила си. Следващият прозорец трябва да ви показва информация за услугите, които ще се откажете, след като изтриете профила си.

Ще трябва да изберете причината за изтриването на профила си от падащото меню и след това кликнете върху продължаване. След като видите Общите условия за изтриване, тъй като изтриването на профила ви ще бъде постоянно, не е лоша идея да прочетете тези термини. Просто може да прочетете нещо, което ще ви помогне да промените мнението си.

Помислете за телефонен номер или имейл адрес, който искате да оставите, за да получавате актуализации за състоянието на заявката ви. Ще получите и уникален код от Apple, уверете се, че сте запазили този код. Ако промените решението си за изтриване на профила си, ще трябва да въведете този уникален код.

След като получите кода за достъп, следващият прозорец трябва да има бутон за изтриване. Докоснете го и след максимум седем дни профилът ви трябва да бъде изтрит. Все още можете да използвате профила си от момента, в който изпратите заявката за изтриване, докато профилът ви бъде изтрит.


заключение

Както виждате, процесът на изтриване не е сложен. Просто трябва да сте сигурни, че това е, което искате да направите, тъй като изтриването на вашия Apple ID е окончателно. Какви са някои от причините защо обмисляте или вече сте изтрили своя Apple ID? Споделете опита си в коментарите.