Как да блокирате или деблокирате някой в ​​Twitter

Twitter предлага различни опции, когато става въпрос за поверителност. Например, можете да направите вашите туитове публични, така че всеки да ги вижда или не. Другите опции за поверителност включват възможността да блокирате други потребители. Блокирането на някого може да се счита за последна мярка, но ако някога решите да го направите, Twitter има тази опция, която ви очаква да я използвате.

Независимо дали използвате Twitter на компютъра си или на устройството си с Android, ще можете да попречите на потребителите да четат вашите туитове. Когато блокирате някого, те не само няма да могат да виждат вашите туитове, но и те няма да могат да ви изпращат директни съобщения.


Как да блокирате някой в ​​Twitter

Ако използвате приложението Twitter, първо намерете профила, който искате да блокирате. Можете да намерите този профил, като прегледате емисията си, или можете да използвате опцията за търсене в долната част. Ако сте намерили профила в емисията си, можете да го блокирате, като докоснете падащото меню вдясно.

Ще се появи меню с различни опции; опцията за блокиране на тази сметка ще бъде на дъното. След като докоснете опцията за блокиране, Twitter ще ви покаже съобщение, което ви казва, че този конкретен профил няма да може да ви проследи или да ви изпрати съобщения. Също така няма да можете да виждате известия от този профил.

След като блокирате профила, той ще изчезне от емисията ви. За да видите дали профилът е в списъка ви с блокирани профили, докоснете снимката на потребителския си профил и изберете Настройки и поверителност. Изберете Поверителност и безопасност и плъзнете надолу, докато не видите опцията Блокирани профили. Целият профил, който някога сте блокирали, ще бъде в този списък.

Ако искате да блокирате част от Twitter чрез компютъра си, стъпките са много сходни. Кликнете върху падащото меню, ако видите профила в емисията си. Или можете също да потърсите профила, като използвате опцията за търсене.

За да видите блокираните от Вас профили, кликнете върху снимката на потребителския си профил в горния десен ъгъл и кликнете върху настройките и поверителността. Кликнете върху опцията Блокирани профили, която трябва да е близо до дъното.

Там ще бъдат изброени всички блокирани профили. Ако кликнете върху Разширени опции, можете също да експортирате или импортирате списък с профили, които искате да блокирате.

Не се притеснявайте, че Twitter изпраща известие до блокирания потребител, като им дава възможност да знаят какво сте направили. Блокираният потребител също ще изчезне от списъка ви на последователи. Ако броят на последователите е важен за вас, тогава помислете два пъти за блокиране на потребител. Всички туитове, които са били в профила на потребителя, ще бъдат премахнати и вече няма да се показват, докато са блокирани.

Ако блокираният потребител проучва дали сте ги блокирали, няма как да не им попречим да знаят, че сте ги блокирали. Ако посетят профила ви или се опитат да ви следват, те ще видят съобщение в блока.

Поддържането на профила Ви в личен е добър начин да блокирате някого. Когато профилът ви е личен, получавате известие с молба дали искате да приемете това лице или не. Ако не искате да правите нищо с тях, можете да игнорирате следващото искане.


Как да отключите някой от Twitter

За да деблокирате някого, следвайте стъпките, които споменах по-рано за това, как да видите блокираните от вас профили. След като сте там, докоснете опцията Блокирани и ще видите кратко съобщение, което ви уведомява, че профилът е отблокиран. На десктоп версията можете да направите същото или да кликнете върху трите точки и да изберете опцията за деблокиране.


заключение

Някои потребители заслужават да бъдат блокирани и ако някога трябва да блокирате някого, знаете как да правите това. Ако някога им простите, знаете, че деблокирането е също толкова лесно. Колко потребители сте блокирали?