Как да блокирате и деблокирате хора на Facebook

Искате ли да блокирате някой да не вижда профила ви във Facebook? Или сте блокирали някого, а след това решихте, че все пак искате да бъде част от вашето Facebook изживяване? Ето как да блокирате и деблокирате хора във Facebook.

От сайта на работния плот

Блокиране - Вариант 1

От профила на човека, който искате да блокирате, изберете иконата с три точки до бутона „ Съобщение “, след това изберете „ Блокирай “.


Блокиране - вариант 2

  1. Влезте в профила си във Facebook.
  2. Изберете стрелката в горната дясна част на екрана, след това изберете „ Настройки “.
  3. Изберете „ Блокиране “ в левия прозорец.
  4. В полето „ Блокиране на потребители “ въведете „ Име “ или „ Имейл “, след което щракнете върху „ Блокирай “, за да търсите. Ще се появи списък с имена, където можете да изберете „ Блокирай “.

за деблокиране

Ако някога искате да отмените блокирането на приятел, трябва само да кликнете върху връзката Деблокиране до името, за да позволите на човека отново да го види, след което да кликнете върху Потвърди в диалоговия прозорец, който се появява след това.


От мобилния сайт

  1. Изберете Меню

    в горния ляв ъгъл на екрана.
  2. Превъртете докрай надолу и изберете „ Настройки “.
  3. Изберете „ Блокиране “.
  4. Потърсете име в полето „ Въведете име или имейл “, след което изберете бутона „ Блокиране “.

Можете да деблокирате потребители в секцията „ Блокирани потребители “, като изберете бутона „ Деблокиране “ до името на лицето.


От приложението за iOS

  1. Изберете „ Меню

    в долната дясна част на екрана.
  2. Превъртете надолу и изберете „ Настройки и поверителност “.
  3. Изберете „ Настройки “.
  4. Изберете „ Блокиране “.
  5. Докоснете „ Add to Blocked List “, след това потърсете име в полето „ Въведете име или имейл “, след което изберете бутона „ Блокиране “.

Можете да деблокирате потребители в секцията „ Блокирани потребители “, като изберете бутона „ Деблокиране “ до името на лицето.


От приложението Android

  1. Изберете Меню

    в горния десен ъгъл на екрана.
  2. Превъртете надолу и изберете „ Настройки и поверителност “.
  3. Изберете „ Настройки “.
  4. Изберете „ Блокиране “.
  5. Докоснете „ Add to Blocked List “, след това потърсете име в полето „ Въведете име или имейл “, след което изберете бутона „ Блокиране “.

Можете да отблокирате приятели в секцията „ Блокирани потребители “, като изберете бутона „ Деблокиране “ до името на лицето.